Anmeldelse: Cewe Fotobog App Imponerer

Store forventninger

Som verdens største print service, med gigantiske laboratorier, forventer vi os meget af tyske Cewe. Det gælder ikke blot kvaliteten af deres produkter som fotobøger, plakater, postkort, storprint på akryl, bamser, kopper og alt muligt andet. Det gælder i højeste grad også brugervenligheden ved bestilling.

Mange kender Cewe’s fotobøger. Enten fordi du allerede har et par stykker på hylden, eller fordi du har set reklamer for Cewe både online og i mange butikker rundt om i landet.

PC, Mac, Linux, Android eller Apple?

Du kan bestille dine billeder på alverdens materialer via Cewe’s software. Men ikke nok med at der findes software til både PC, Mac og Linux, så har Cewe gået hele vejen og sørget for at lave en app til både Android og Apple mobile enheder. Det eneste vi mangler, er en app til Windows Mobile. Men på den anden side, er det så få enheder som benytter Windows Mobile, at det næppe er et stort tab på nuværende tidspunkt.

Uanset hvilken platform du benytter, har du altså mulighed for at bestille dine bedste billeder direkte hos Cewe.

Det er der mange som kunne lære noget af. Man skal passe på, ikke at begrænse sin forretning på grund af manglende support for kundernes udstyr.

Cewe Fotobog på iPad
Cewe Fotobog på iPad

Vi har testet på Android og Apple

Vi har før nævnt Cewe Fotobog i både FotoTV og forskellige artikler. Denne anmeldelse ser nærmere på App’en til tablets som iPad og Samsung Tablet.

Efter flere timers test, kan vi konkludere, at app’en fungerer helt identisk på begge platforme. De kommende billeder og oplevelser kommer fra iPad, men kunne i teorien lige så godt være kommet fra en Samsung tablet.

Hent selv Cewe Fotobog til din tablet

 

Installation

Når man skal til at benytte en relativt avanceret app, er det altid interessant, om den rent faktisk kan installeres på den enhed man sidder med. Det er for Cewe Fotobog’s vedkommende ikke noget man skal bekymre sig om. Den installerer og starter hurtigt og enkelt. Ingen irriterende fejlmeddelelser eller inkompatibilitetsproblemer.

At Cewe Fotobog App’en samtidig er gratis (hvilket er forvenetet af en salgs app), er kun et plus.

Du finder Cewe Fotobog i App Store eller Google Play.

Vi kan kun give 5 stjerner for installation og igangsætning.

Brugervenlighed

Om du skal lave en kalender med dine familieminder eller sende et postkort til en ven i Australien, så er det enkelt og lige til.

Postkort

Det som er så fedt ved postkort funktionen er, at du direkte i App’en kan designe dit postkort og sågar sende det!

Du kan sende de direkte til den endelige modtager, inkl din personlige hilsen. Så næste gang du sidder på en lækker hvid strand, behøver du ikke finde frimærker og tvivlsomme postkasser. Du bruger bare App’en.

 

cewe_ipad_kalender_skabelonerKalender

Med kalender funktionen i App’en, vælger du helt enkelt en skabelon og en grundfarve. Herefter er det blot at trække dine billeder ned i de foruddefinerede felter. Det tager ikke mange øjeblikke at blive fortrolig med mulighederne.

Når først du har placeret dine billeder begynder det sjove. Du kan tilpasse din nye kalender, så den passer lige ind i din familie eller dit arbejde. Ved at tilrette farver og layout får du en unik kalender på øjeblikke.

 

cewe_ipad_billederAlmindelig print

Sidder du med en bunke billeder efter ferien eller familiefesten, så drop at printe dem selv. Det er alt for dyrt.

Med Cewe Fotobog App’en kan du hurtigt og enkelt vælge de billeder som skal printes. Du vælger størrelse og antal for det enkelte billede.

Herefter er det blot at sende din bestilling afsted. Efter få dage har du alle dine billeder i postkassen.

Lettere kan det ikke gøres.

cewe_ipad_igangApp’en gemmer dine igangværende projekter

Cewe Fotobog App’en har heldigvis en funktion til at gemme dine igangværende projekter. Du skal ikke engang selv huske at gemme, da det sker helt automatisk.

Det er jo en ganske praktisk og behagelig funktion. Tænk bare hvis ungerne kommer og snupper iPad’en eller du bliver forstyrret midt i kreativiteten, så vil det hele være faldet på gulvet. Ikke med denne App.

Der er et par enkelte funktioner vi savner i App’en. Dem kan du se mere om længere nede.

Grundet dem, kan vi ‘kun’ give brugervenligheden 4 ud af 5 stjerner. Det er dog 4 meget store stjerner.

Effektivitet

For at få den almindelige dansker til, at lave et fotoprodukt, skal det være hurtigt og enkelt. Det har Cewe Fotobog bevist er muligt. Der er ikke en masse udenomssnak og forvirrende grafik. Det er lige på. Hvad vil du lave? Her er dine skabeloner.

Netop hele opbygningen med skabeloner gør denne app så brugervenlig og hurtig at arbejde med.

Er du ikke den alle mest kreative sjæl, har Cewe gjort det meget effektivt at skabe flotte produkter. Om det er en kalender, et postkort eller noget helt andet, så er det nærmest blot træk-og-slip.

Som vi beskriver længere nede, så er der plads til forbedringer. Dog er det ikke forbedringer som vi føler mangler på nuværende tidspunkt, men muligheder som vil gøre det endnu mere effektivt og enkelt at arbejde med app’en.

Vi giver 4 ud af 5 stjerne for effektiviteten.

Pris

Under normale omstændigheder, vil vi vurdere prislejet for en app eller et stykke software, ud fra hvor meget du får for dine penge. Lever applikationen op til forventningerne og leverer det hvad det lover.

Det kan vi ikke gøre med Cewe Fotobog. For det første er den gratis og for det andet er selve produktet ikke app’en, men det du bestiller i app’en.

Derfor er vores vurdering baseret på præcision i levering og kvaliteten af de leverede produkter.

Vi har bestilt både fotobøger, postkort (til forskellige lande), kalendere og almindelige 10×15 print, i forbindelse med vores test.

Alt er ankommet indenfor den forventede tid. Ingen af produkterne gav anledning til klager eller ombytning.

Endnu vigtigere på prisområdet er, hvordan prisen for produktet er, i forhold til andre tilsvarende produkter. Hér er der ingen tvivl om, at Cewe er meget konkurrencedygtige. Vi mener ikke at have fundet bedre og samtidig billigere alternativer.

Derfor giver vi topkarakter i form af 5 stjerner for prisen.

 

Plads til forbedringer

Når nu man anmelder en app, bliver man nødt til at se, om der skulle være plads til forbedringer. Som gammel software udvikler ved jeg, at intet system er perfekt. Der vil altid være et eller andet som kan gøres bedre for den samlede brugeroplevelse eller en lille bug der har sneget sig ind.

Men hvordan er det så med Cewe’s app til iPad? Der er småting som jeg anser som fejl og andre småting som jeg anser som mulige forbedringer i en kommende release.

Default til stort forbogstav mangler.
Default til stort forbogstav mangler.

1. Når man skal indtaste navn og adresse, kan det undre, at man selv skal bede om stort forbogstav. De fleste apps er lavet, så de automatisk aktiverer ‘Shift’-tasten og dermed tvinger et stort forbogstav igennem. Det ville være rart med denne lille ændring.

2. Selv en meget intuitiv app som denne, har punkter hvor man som bruger er lidt i tvivl om, hvor man skal trykke. Fx når du laver et postkort, er det ikke ligefrem logisk, hvor der skal trykkes, for at indtaste modtager adressen. En lille ramme eller anden indikation ville være dejligt.

3. Et ønske omkring selve brugeroplevelsen er, at have en direkte integration med fx Dropbox. Mange mennesker gemmer deres billeder i Dropbox og ikke på deres tablet.

Når man første kan til at overføre billederne fra fx Dropbox eller sin computer, til sin tablet og derefter kan tilføje dem produktet i Cewe Fotobog App’en, kan det være en smule irriterende.

Det er på ingen måde et punkt som trækker ned i dommen, men kunne måske trække App’en op til et rent 5-tal!

Konklusion

Næste gang jeg selv skal have lavet print materiale, enten i form af 10×15, fotobøger, kalendre eller alt det som Cewe nu ellers kan byde på, så er der ingen tvivl om, at ordren går direkte til Cewe!

Flot gået Cewe. I har formået at lave et produkt som den helt almindelige forbruger kan komme igang med og rent faktisk gennemføre en ordre i, uden at give op på halvvejen!

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Installation
Brugervenlighed
Effektivitet
Pris
Forrige artikelSony A7R galleri
Næste artikelEizo har lanceret nye 27 tommer skærme
Redaktør på FotoTV samt Fotograf & Journalist D.J. på FotoTV og Fotograf hos Creative Group. Tilbage i 2011 startede jeg FotoTV, som siden har vokset sig stort og er nu en del af Creative Group, hvor jeg også er partner.