Førstehåndsindtryk – Fujifilm X-T1

I går eftermiddags skruede vi 23mm f/1.4 objektivet på det nye Fujifilm X-T1, og gik ud i en kold dansk vinter med høj sol. Udover en lille portion testbilleder, som du finder her i galleriet, lavede vi også vores førstehåndsindtryk i form af videoen du kan se her.

Indtryk

Der var meget hype omkring Fujis nyeste kamera X-T1, og måske med god grund. Kameraet er temmelig meget anderledes fra f.eks. X100s, både i opbygning og segment.

X-T1 er et spejlløst hybridkamera med udskiftelig optik samt elektronisk søger, vippeskærm, WIFI, og en masse knapper og drejehjul, der minder om gamle analog kameraer. Et miks af high-tech og retro i skøn sammenblanding.

Selve huset er vejrforseglet metal, virker utrolig godt skruet sammen, skærmen er skarp og stor, og søgeren er næsten et kapitel for sig. Den er lys, skarp, følger bevægelser godt, og en af de få som ikke gør undertegnede søsyg.

Den har flere forskellige indstillinger, og en smart funktion der får både den og skærm til at gå i dvale, indtil man sætter den op til øjet. Smart, især i vintervejr hvor batteri typisk lider lidt ekstra.

Knapper og hjul

Apropos vintervejr, så er f.eks. handsker en naturlig ting at bære i dansk kulde og sne. Vil man trykke på knapper på det nye Fujifilm, så er det af med handskerne. Selv uden handsker kan det faktisk være lidt svært at ramme rigtigt.

Drejehjul og knapper ovenpå virker fint, men navigations – piletaster og ok knap bagpå har man sparet lidt på. Dvs. knapperne sidder meget dybt og er meget små. Vil man f.eks. flytte fokuspunkter rundt, kan jeg ikke gøre det mens kameraet er oppe ved øjet, da jeg ikke kan mærke knapperne. Det er ikke verdens undergang, men noget man kan overveje at revidere til næste version.

Det samme gælder den lille brugerdefinerede knap der sidder foran ved grebet – den trykker man på konstant. Så den skal indstilles til noget der ikke er alt for vigtigt. Når det så er sagt, er det meget svært at finde noget negativt omkring Fujifilm X-T1.

Det er et utroligt gennemført kamera, og selv med standardobjektivet, får man mere end meget for pengene. Objektivet vi her arbejder med, er 23mm f/1.4. Hvis du vil lave street-fotografering, landskaber, så går man ikke galt i byen med dette, da det ganske enkelt er imponerende!

Vi glæder os rigtig meget til at dreje mere på knapper og hjul, få prøvet flere ting af i kameraet, og indtil da får du dette førstehåndsindtryk af Fujifilm X-T1, som absolut er på den positive side.