Nikon 1 V3 lanceret

Nikon har i dag lanceret det helt nye Nikon 1 V3 kamera. Kameraet er en del af 1 serien – spejlløse kameraer med udskiftelige objektiver. Det nye V3 er udstyret med en 18,4 megapixel CX sensor og intet lavpasfilter. Kameraet har desuden fået WIFI samt berøringsfølsom skærm, der kan drejes ud fra huset.

Som de tidligere versioner, er også V3 lynhurtig. Det kan optage seriebilleder med 20 billeder i sekundet med AF, og 60 billeder uden AF. Og der optages selvklart også i RAW, hvis man ønsker dette. En elektronisk søger fandtes på de tidligere versioner, men er nu en løs variant der kan sættes på kameraet.

Samtidig med lanceringen af Nikon 1 V3, har vi også fået objektiverne 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6, samt 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-zoomobjektiv.

Priser og levering

Nikon 1 V3, 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD og 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 forventes i butikkerne den 17. april til en vejledende udsalgspris på:

Nikon 1 V3 (kamerahuset) – 6.995 kr. inkl. moms
Nikon 1 V3 m. 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD – 7.695 kr. inkl. moms
Nikon 1 V3 Premium kit m. 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD, EVF DF-N1000 og Greb GR-N1010 – 9.995 kr. inkl. moms
1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD – 2.495 kr. inkl. moms
1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 – 8.395 kr. inkl. moms

 

Den danske presseinformation kan du læse herunder.

 

København den 13. marts 2014: I dag præsenterer Nikon det helt nye Nikon 1 V3, der er det nyeste medlem i det revolutionerende Nikon 1 system. Den superhurtige og professionelle ydeevne i det kompakte og robuste kamerahus sikrer, at intet motiv slipper forbi dette systemkamera.

Nikon 1 V3, som er det perfekte valg til alle, der måske allerede har et systemkamera, men som ønsker et kompakt kamera uden at gå på kompromis med hastighed, ydeevne og driftssikkerhed samt friheden til at rejse let. Nikons revolutionerende hybrid AF-system imponerer nu med 171 autofokuspunkter, hvoraf de 105 er fasedetekteringspunkter som lynhurtigt fanger og låser sig fast på begivenhederne – selv i bevægelse. Kameraets optagehastighed i kontinuerlige optagelse i RAW-format er hurtigere end med et DSLR, hvilket gør det muligt at indfange et særligt øjeblik på et splitsekund med knivskarp præcision. CMOS-sensoren på 18,4 megapixels med et ISO-område på 160-12800 er garant for ekstremt detaljerede resultater, og den nye EXPEED 4A-billedbehandlingsenhed optimerer den overordnede ydeevne, som har givet kameraet sin imponerende hastighed og giver mulighed for unikke funktioner.

For første gang i Nikon 1’s historie har Nikon 1 V3 en vippeskærm med berøringsteknologi, der giver adgang til alle vigtige optagefunktioner, når der er brug for dem. Den indbyggede Wi-Fi-funktion gør det nemt at overføre billederne til en smart-enhed eller til at anvende smart-enhedenenhenen som en fjernbetjening med live visning. Nikon 1 V3 med sin unike autofokus er det intelligente valg til hurtig, fantastisk video, som udvider Nikon 1’s videofunktioner med en lang række nye funktioner, og som sætter scenen for det perfekte drama. Blandt det nye ekstraudstyr findes den elektroniske søger Nikon 1 DF-N1000 og håndgrebet GR-N1010, som forbedrerforbedre ergonomien. Både Nikon 1 DF-N1000 og GR-N1010 sikrer en kontrol på niveau med gængse DSLR-kameraer. Sideløbende med Nikon 1 V3 lanceres der også et nyt 1 NIKKOR-superteleobjektiv og det meget kompaktekompakt standardobjektiv med motorzoom, der giver Nikon 1-fotografer mulighed for at udleve deres kreativitet i enhver situation.

Jordi Brinkman, Product Manager, Nikon 1 Compact System Cameras hos Nikon Europe, udtaler:
“Det ekstremt hurtige Nikon 1 V3 lever op til alle de krav, fra fotografer, der ikke vil overlade noget til tilfældighederne. Dette er et systemkamera, som både er nemt at betjene og ser godt ud: kombinationen af overlegen ydeevne, høj billedkvalitet, kompakt og robust konstruktion samt elegant design muliggør mobile og kreative løsninger. Både fotografer og videoentusiaster, der gerne vil have endnu flere detaljer med i deres optagelser, vil opleve den store frihed til at komponere billeder, som ekstraudstyret med den vipbare berøringsskærm og den elektroniske søger giver mulighed for”.

Lynhurtig

CMOS-sensoren i CX-format på 18,4 megapixel har ikke noget optisk lavpasfilter og kan derfor få det maksimale ud af hver eneste megapixel – selv de mindste detaljer indfanges med høj detaljegengivelse. Nikon 1 V3 er hurtigere end et spejlreflekskamera og imponerer med hurtige kontinuerlige optagehastigheder på op til 20 bps med kontinuerlig autofokus. Desuden kan kameraet tage 40 billeder i RAW-format ved op til 60 bps med fokus låst på det første billede. Den nye EXPEED 4A-billedbehandlingsenhed muliggør denne høje hastighed og billedkvalitet takket være to kraftfulde systemer: et system sikrer hurtige skrivetider, og det andet system omfatter selve billedkvaliteten. Det banebrydende hybrid-AF-system i Nikon 1, som nu har 171 autofokuspunkter (øget fra 135 punkter) fokuserer mere end nogensinde på motivet: 105 fasedetekterede AF-punkter er placeret jævnt hen over midten af billedet for lynhurtig fokus på stillbilleder og videooptagelse. De kontrastbaserede AF-punkter dækker hele vejen ud til kanterne på billedet.

Præcis betjening

Nikon 1 V3 handler om at kunne komponere. Det er designet til at give fotografen mulighed for at ændre indstillinger uden at fjerne fokus fra motivet med et primært og et sekundært kommandohjul, to programmerbare funktionsknapper, samt en featureknap til hurtig adgang til kameramenuen. Den tynde og ultrahurtige vippeskærm betjenes med helt let berøring, som giver fotografen mulighed for at fokusere, optage og justere vigtige indstillinger eller få vist kreative funktioner som eksempel ved blot at trykke på den 7,5 cm store LCD-skærm på hele 1.037.000 punkter. Det er nemt at deaktivere berøringsskærmen eller at indstille kameraet til dobbelttryks-/knapbetjening. Den nye Nikon 1 DF-N1000 elektroniske søger sikrer yderligere præcision og garanterer næsten 100 % søgerdækning. Denne aftagelige 2.359.000 punkters EVF med høj kontrast og høj opløsning, viser vigtige optageinformationer og kan forstørre motiver for at sikre præcis manuel fokus. For ekstra stabilitet, når du optager med store objektiver, findes grebbet GR-N1010 som tilbehør med vinklet håndtag, som giver nem adgangtil udløserknappen, samt en tredje programmerbar funktionsknap og et sekundært kommandohjul.

Video med kvalitet

Hybrid-autofokussystemet med hurtig og præcis fasedetekteret AF er garant for videoer uden rystelser og præcise optagelser med funktionen Følg motiv. Optagelsen starter med det samme, når man trykker på optageknappen, men man kan også manuelt justere eksponerings- eller ISO-indstillinger, og elektronisk VR (E-VR) sikrer optagelser uden slør til HD-videoer ved 1080/30p eller 720/30p. Indfang dramatiske begivenheder med Slowmotion, som er en funktion, der afspiller et tre-sekunders videoklip i HD-kvalitet med 120 bps over 12 sekundereller nyd de nye og kreative videofunktioner, der får premiere i Nikon 1 V3, som er Hurtig bevægelse, Jump cut og 4-sekunders video. Som ved alle Nikon 1-kameraer kan man optage stillbilleder i høj opløsning under videooptagelsen ved blot at trykke på udløserknappen eller anvende Automatisk billedfangst.Denne funktion er tilgængelig for første gang i Nikon 1 V3 og analyserer hvert enkelt billede og tager automatisk et foto, når forholdene er optimale.

Nikon 1-innovationer

Originale Nikon 1-innovationer gør det hurtigt og nemt altid at optage de bedste billeder eller at forvandle noget ordinært til ekstraordinært i kameraet. Den roste indstilling Fang de bedste øjeblikke indeholder nu også Nikons nye funktion Aktivt valg, som tager op til 40 billeder med fuld opløsning på mindre end et sekund, hvorefter man selv vælger, hvilket man vil beholde. Kreativ Palet, som er en nyhed i kameraets indstilling Kreativ, giver mulighed for at tilføje kunstneriske filtre i atelierkvalitet på billeder før optagelse. Kreativ Palet justerer lysstyrke, farvemætning og hvidbalance, efterhånden som den løber de forskellige effekter igennem. Fotografen skal blot lade fingeren glide rundt langs ringen på berøringsskærmen eller dreje multivælgeren, og så kan man se, hvordan billedet på skærmen ændrer sig for at vise, hvad man optager, i det øjeblik man trykker på udløserknappen.

Nye 1 NIKKOR-objektiver

Sammen med Nikon 1 V3 lanceres også to nye 1 NIKKOR-objektiver. Superteleobjektivet 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 er svarende til en brændvidde på 189-810mm! Det nye 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-zoomobjektiv er et nyt motordrevet standardobjektiv til Nikon 1. Dette tynde zoomobjektiv, som er udstyret med et automatisk, elektronisk styret objektivdæksel og en sammentrækkelig objektivmekanisme, indfanger selv de mest uventede øjeblikke på foto eller video uden forsinkelse.