Nikon D4s pressemøde i dag

Her til morgen sad vi til et lille eksklusivt pressearrangement hos Nikon. Her så vi så for første gang det nye D4s. Lige umiddelbart ligner Nikon D4s jo D4, men der er en del nyt, mest indeni, og få ændringer på ydersiden.

Nyheder

Nikon D4s er udstyret med helt ny EXPEED 4 processor, helt nyudviklet 16,2 megapixel sensor, nyt autofokus system med forbedret tracking, 11 billeder i sekundet med autofokus, Fuld HD video med 50/60bps, flere lydindstillinger, ny Gigabit netværk, et lille RAW format (S), Mulighed for finindstilling af skærmens farver, og forbedret hvidbalance indstillinger. Batteriet i Nikon D4s er også nyt, og er fordoblet i antal billeder der kan skydes per opladning. Den mest imponerende nyhed er dog ISO værdierne. Den højeste er nu 409.600 ISO. Af det vi så, så ligner ISO 4000 billeder fra D4 ISO 8000 fra D4s.

På ydersiden er ændringerne mere dæmpede. Her er kommet anden belægning på de to mini joysticks bagpå, og spoilervingen til tommelfingeren – nederst på kameraet, har fået en minimal ændring i designet. Den fulde pressemeddelelse kan du læse herunder.

Nikon D4s er i butikkerne fra den 6. marts. Den vejl. udsalgspris er 49.095 kroner.

København d. 25. februar 2014: Nikon lancerer i dag kameraet D4S; en ny topmodel på 16,2 megapixels i FX-format, der er designet til at give professionelle fotografer en teknisk fordel.

D4S er efterfølgeren til Nikons roste D4 og kombinerer enestående billeder og høj hastighed. Med udvidet ISO-område og billedbehandlingssystemet EXPEED 4 har kvaliteten i svagt lys forbedret sig mærkant – D4S leverer i både lys og mørke. Forbedringer af AF-ydelsen giver en bedre indfangning og forfølgelse af motivet ved 11 bps samt en langt bedre kontrol over AF-punktet med den nye indstilling Gruppepunkts-AF. Nikons RAW-filformat i størrelse S accelererer billedoverførsel til netværk, og en Gigabit 100/1000TX Ethernet-port giver en lynhurtig overførsel.

Dirk Jasper, Product Manager Professional Products hos Nikon Europe, udtaler: “D4S er bygget på D4-kameraets fænomenale succes og sætter helt nye standarder for ydeevne. Som svar på den værdifulde feedback fra professionelle brugere har Nikons udviklere implementeret en lang række forbedringer, der virkelig vil gøre en forskel, når professionelle fotografer arbejder inden for områder som sport, nyheder og naturfotografering, hvor der er stor konkurrence fra andre fotografer. D4S sikrer, at seriøse fotoentusiaster får en teknisk fordel selv under de mest udfordrende forhold, som de kan udsættes for”.

Bygger på succes

Kameraets opdaterede billedsensor giver en fantastisk billedkvalitet og et dynamisk omfang, og det udvidede ISO-område på 100-25600 kan udvides op til brancheførende 409600 (tilsvarende). Nikons nye EXPEED 4-billedbehandlingssystem højner totalpræstationen yderlig til nye niveauer med klart bedre billedgengivelse og højere ISO-tal. Sofistikeret lokal støjreduktion, skarphed ved kanter og tonestyring sørger for, at D4S leverer topresultater i de svære lysforhold, som sports- og nyhedsfotografer dagligt konfronteres med. Serieoptagelsen på 11 bps bliver ikke kompromitteret af ISO-indstillinger eller objektivvalg. Kameraet beskyttes af et kraftigt vejrbestandigt kamerahus i metal, og Nikon har forsynet det med mange nyttige detaljer, der gør det nemt at håndtere: Ændringer i knaplayout og nydesignede betjeningsknapper gør betjeningen under fugtige forhold nemmere, og kameraet er udstyret med nydesignede fingerprofiler samt et blødere håndgreb.

Hastighed

Alt ved D4S er designet ud fra behovet for hastighed. I den professionelle fotografs hverdag er hurtig leverance af billeder næsten lige så vigtig som megapixels og ISO-indstillinger. Antallet af billeder pr. sekund med automatisk fokus-tracking er øget fra 10 bps til 11 bps, hvilket gør D4S til det hurtigste DSLR-kamera med autofokus i Nikons historie. Kameraet er udstyret med en Gigabit 100/1000TX Ethernet-port og har en ny indstilling til RAW-filformat i størrelse S, som giver endnu hurtigere billedoverførsel. Lukkerens udløserforsinkelse er kun 42 ms, hvilket yderligere øger chancen for at fange det bedste billede – det som vil blive publiceret. En helt ny-konstrueret lukker og spejlmekanisme mindsker vibrationerne fra spejlet og giver et stabilt billede i søgeren med minimalt blackout, når der tages billeder ved høj hastighed.

Bedre end de bedste: AF-forbedringer

Den brancheførende præcision og brugervenlighed i Nikons roste AF-system med 51 punkter gøres nu endnu bedre i D4S. Ud over den forbedre Lock-On, den udvidede “Gem efter orientering” samt nye muligheder til begrænsninger af AF-indstillinger er D4S udstyret med den helt nye indstilling Gruppepunkts-AF. Gruppepunkts-AF er designet til at give langt bedre kontrol over størrelsen på autofokusområdet og overvåger konstant fem forskellige AF-felter, der kan forrykkes på tværs af 51-punktsområdet, så de passer til kompositionen. Optagelse i denne indstilling gør det muligt at følge motiver i hurtig bevægelse med fænomenal præcision over lange afstande, og lokalisering og baggrundsisolering forbedres i stor grad ved optagelse af motiver, der er forholdsvis små og tæt på en baggrund med stor kontrast eller en distraherende baggrund. Lige som med D4 kan AF-systemet i D4S konfigureres i dækningsindstillinger med 9 punkter, 21 punkter og 51 punkter, og det har en følsomhed ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C).

Udvikling af multiområde-D-video

D4S tilbyder filmoptagelse i varierende miljøer i meget høj kvalitet og i flere forskellige billedformater. Den indeholder desuden masser af forbedringer, som giver dig mere kontrol over filmsekvenserne og bedre lydoptagelse. D-videoer er nu mulige ved 50p/60p, og man kan indstille lysfølsomheden og vælge maksimal ISO i manuel indstilling (M) samt vælge sensorbeskæringsformatet, styre den trinløse blændekontrol og fastsætte lukkertiden. Herudover reducerer Nikons 3D-støjreduktion den vilkårlige støj samt støjstriber ved filmoptagelse med høj følsomhed. Lige som D4 har D4S tre sensorbeskæringsformater, FX, DX og oprindelig beskæring (ca. 2,7x) samt ukomprimeret HDMI-udgang i fuld opløsning til eksterne enheder. Det er muligt på samme tid at optage HD-videoer i fuld opløsning i kameraet og med en ekstern optageenhed via HDMI (en HDMI-kabelklemme følger med kameraet for at give en sikker tilslutning). Lydoptagelsen er blevet forbedret takket være flere indstillingsmuligheder for lydstyring, herunder muligheden for at vælge lydområdet (vind/tale) samt reducere vindstøjen, når der optages med den indbyggede mikrofon.

Oversigt over de vigtigste funktioner:

Topmoderne sensor på 16,2-MP i FX-format: Leverer optimal billedkvalitet og fremragende fleksibilitet ved beskæring.

Fænomenal lysfølsomhed: ISO-område på 100-25600, som kan udvides til op til brancheførende 409600 (tilsvarende).

11 bps med AF: 11 bps i FX-format med overlegen AE/AF i forhold til D4.

EXPEED 4: Hurtigere intern hastighed og forbedret billedbehandling

Multi-CAM 3500FX AF-system med 51 punkter kan konfigureres i dækningsindstillinger med 9 punkter, 21 punkter og 51 punkter og en følsomhed ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C).

AF-forbedringer: Forbedret Lock-On, nye muligheder til begrænsninger af AF-indstillinger samt den nye indstilling Gruppepunkts-AF.

Multiområde-D-video: Videoer i fuld HD (1080p) i FX- og DX-format ved billedhastigheder på 60p/50p/30p/25p/24p. Har tre sensorbeskæringsformater, FX, DX og oprindelig beskæring (ca. 2,7x), og rent HDMI-udgangssignal. Adgang til komplet ISO-område og styring af lukkertid, blændeåbning og lydniveau under videooptagelse. Nikons 3D-støjreduktion reducerer vilkårlig støj, og kameraet har sofistikerede indstillingsmuligheder til lydstyring.

Robust til opgaver i marken: Vejrbestandigt kamerahus i metal.

Hurtig overførsel: Gigabit 100/1000TX Ethernet-port og RAW-filformat i størrelse S til accelereret billedoverførsel. Kompatibelt med Nikons trådløse sender WT-5.

Skærm med mulighed for justering af farver: Antireflekterende LCD-skærm på 8 cm (3,2″) og 921.000 punkter, der gør det muligt at ændre farvebalancen og lysstyrken i alle retninger.

Hurtig og holdbar lukker: Lukkerenhed, der er fremstillet af kevlar og kulfiber med 42 ms udløserforsinkelse, og som kan holde til 400.000 aktiveringer og en lukkertid på 1/8000 til 30 sek., med flash-synkronisering på op til 1/250 sek. En ny lukker- og spejlmekanisme giver et stabilt søgerbillede med minimalt blackout under optagelse med høj hastighed.

Måling af punkthvidbalance: Nemt at hente manuelt forudindstillede data om hvidbalance baseret på det valgte område af billedet: Størrelsen på det hentede område kan bevares, selv når billedet forstørres, og det er muligt at hente data kontinuerligt.

EL-18a-batteri med stor kapacitet: Ultrakompakt og let genopladeligt li-ion-batteri med en kapacitet på 2500 mAh (10,8 V).

Lagringsmedier: To kortpladser – en plads til high-speed CF-kort (UDMA 7) og en til high-speed XQD-kort med stor kapacitet.