Shøle B Offenbachs projekt Working Mama

I FotoTV havde vi den 23. januar besøg af fotografen Shøle B. Offenbach, der fortalte om sit projekt Working Mama. På de næste sider kan du læse om projektet, bogen, og se behind the scenes billeder, samt lidt billeder fra projektet.

Hele projektet udsprang fra et enkelt billede, som Shøle tog af sig selv med sit barn, og debatten omkring amning i offentligt rum, som efterhånden har kørt i meget lang tid, ikke bare her i Danmark.

Ideen bag projektet Working mama

Shøles ide var at lave en hel serie af ammende mødre og deres børn, og hun skrev derfor et indlæg på en stor blog, hvor hun søgte efter mulige emner til projektet. Responsen var overvældende, og hun har arbejdet på projektet fra maj/juni sidste år og frem til nu. Mange billeder er optaget hos folk, for igen at vise deres miljø, men hun har også været på cafe og sågar Danmarks Radios koncertsal. Det blev til rigtig meget kørsel på Sjælland og Fyn i det forgangne år. Herunder kan du se to behind the scenes billeder.

bs_fototv1

Udstyr

Billederne er alle skudt med Canon EOS 5D MKII og 24-70mm f2.8. På lyssiden er der brugt flash eller helt naturligt lys, helt afhængig af situation og omgivelser. Typisk på et shoot, skød Shøle cirka 30 billeder, hvoraf et blev udvalgt.

bs_fototv2

Støt op og få bogen

Hele ideen med udvælgelsen var, at der skulle samles materiale til en bog – coffee table type, med cirka 50 billeder. En bogudgivelse kræver penge, det ved alle der har prøvet det. Shøle gik derfor omkring Indiegogo, hvor det er muligt at lave en indsamling, det man kalder crowdfunding. Her er det muligt at indsætte beløb af forskellig størrelse, helt afhængig af om man vil støtte op, købe bogen, høre mere om projektet. Du kan selv læse en masse om det på Shøles Indiegogo side her. Du kan også se en introduktionsvideo som Shøle har lagt op.  Da debatten om amning er særdeles aktuel, kunne man også rigtig godt forestille sig at organisationer og virksomheder der arbejder med babyprodukter og lignende, ville være interesseret i at støtte op omkring det. Målet er at nå at opsat beløb, der bruges på at producere et bestemt antal bøger. Nås dette mål ikke, bliver der trykt et mindre antal bøger. Så man behøver ikke være nervøs for at bogen ikke går i tryk, når man har lagt en investering i projektet. I FotoTV udsendelsen var der også mulighed for at støtte med 25 US dollars, og vinde bogen, der har en værdi af 100 US dollars. Du kan frem til søndag den 26. januar klokken 12 indsætte 25 US dollars, og være med i lodtrækningen om at vinde bogen. Kommer der mere end 10 donationer, udlodder Shøle to bøger!

8th ELACTA Conference

Bellacentret lægger den 25-26 april hus til en stor international konference om amning. Her vil Shøle også være til stede, både ved åbningstale, og med udstilling samt bogen. Dette viser bestemt også meget om interessen og emnet som er meget aktuelt stadig. Planen med udstilling af billederne, er at denne også meget gerne skal kunne ses i andre storbyer ude omkring i verden, og Shøle arbejder rigtig hårdt på den del netop nu. Kender vi hende ret, så falder det sikkert også på plads. Skulle du stå med noget information, en god kontakt, et muligt galleri, så kontakt hende endelig via Facebook siden Working Mama Project her.

Hvad kan man lære?

Vil man det nok, og har man en god ide – rammer man noget aktuelt, så er chancerne for at få det ud i verden rigtig god. Vi krydser i hvert fald fingrene for at projektet kommer vidt omkring, og glæder os til at se bogen! På de næste sider kan du se et lille udsnit af de fotos der vil være i bogen.