Sony A6000 lanceret

Sony A6000 er netop lanceret, sammen med en lille flok af andre nye Cybershot kameraer. Kameraets design kender vi allerede, da det er NEX-serien der nu har skiftet navn til Alpha. A6000 afløser NEX7 og NEX6, da disse allerede lå meget tæt op af hinanden.

24,3 megapixel APS-C sensor, touch skærm, OLED øjesøger, WIFI og NFC, Fuld HD video, 11 billeder i sekundet og verdens hurtigste autofokus. Jo, A6000 er bestemt en veludstyret kompakt sag.

CX77500_wSELP1650_tilt_up_black-1200-4315

Pris og tilgængelighed: α6000 med udskiftelige objektiver er tilgængelig fra april 2014. Vejledende udsalgspriser er:

a6000: 5.500,- kroner

a6000 med SELP1650: 6.700,- kroner

a6000 med SELP1650 og SEL55210: 8.800,- kroner

a6000 med SEL1670Z: 12.500.- kroner

 a6000_wSELP1650_wSEL55210_black-1200-1743

Herunder kan du læse den danske pressemeddelelse på det nye Sony A6000.

“Fast Hybrid AF” sørger for verdens hurtigste autofokus på kun 0,06 sekunder med høj præcision og op til 11fps

· Stort autofokus-område med hele 179 AF-punkter

· 24,3 megapixel Exmor™ APS HD CMOS-billedsensor med “gapless-on-chip”-design

· BIONZ X-processoren giver billeder i professionel kvaliltet og video i fuld HD

· Let, kompakt og nemt at bruge med indbygget pop-up-blitz, OLED Tru-Finder™ og to indstillingshjul

· Nem one-touch-deling eller fjernbetjening med indbygget Wi-Fi og NFC

· PlayMemories Camera Apps™ og supplerende kreative indstillinger giver endnu flere kreative muligheder
Det nye α6000 fra Sony har den hurtigste autofokus af alle digitale kameraer med udskiftelige objektiver og stiller skarpt på kun 0,06 sekunder. Nu kan du fange de øjeblikke, som andre kameraer glipper – fra det spontane smil til den høje tennisserv. Takket være den store Exmor APS HD CMOS-billedsensor på 24,3 megapixel og BIONZ X-processoren vil alle dine billeder være spækket med rige og flotte detaljer.

α6000 slutter sig til serien af spejlløse kameraer fra Sony og fås i to lette og opsigtvækkende designs i enten sort eller titanium. Det nye α6000 er derfor perfekt til fotografer, som ønsker alle fordelene ved et spejlløst kamera – uden at ofre den hurtige autofokus.

Den imponerende autofokus i α6000 er hurtigere end de fleste professionelle DSLR-kameraer og styres af det avancerede “Fast Hybrid AF”-system fra Sony. En fasedetektions-autofokus på hele 179 punkter bliver støttet af en kontrastdetektions-autofokus med meget høj præcision. Denne slagkraftige kombination giver tilsammen verdens hurtigste autofokus blandt kameraer med udskiftelige objektiveri. Samtidig kan du tage kontinuerlige billeder op til 11fps med præcis autofokus for hvert billede. Selv ikke motiver i hurtig bevægelse, som atleter eller akrobater, slipper forbi α6000 – og så kan du tilmed nyde godt af “Fast Hybrid AF”-systemet, når du optager video.

Det kompakte kamerahus gemmer desuden på en lang række andre spændende funktioner. F.eks. den klare og lyse OLED Tru-Finder™, der gør det til en fornøjelse at komponere dine motiver. Du kan også se forhåndsvisning på fokus, eksponering og andre indstillinger, så du er helt sikker på, at du opnår det ønskede resultat.

De intuitivt placerede indstillings- og kontrolhjul øverst på kameraet gør det let at foretage justeringer, mens du har fokus på dit motiv. Du får desuden syv brugerdefinerbare knapper (inkl. to dedikerede), som giver hurtig adgang til de 43 tilgængelige funktioner. Den indbyggede pop-up-blitz sikrer, at du altid kan lyse dine portræt- eller indendørsbilleder flot op.

Kameraets indbyggede NFC og Wi-Fi med mulighed for one-touch-forbindelse gør det endnu lettere at dele billeder på din Xperia™, NFC-kompatible Android-smartphone eller tablet. Når du rører kameraet med din NFC-kompatible enhed aktiveres “Smart Remote Control”, så du kan styre kameraet på afstand og se billederne på din mobile enhed.

CX77500_hand_NFC_black-1200-9192

Der er stort set ingen grænser for de kreative udfoldelsesmuligheder med α6000. PlayMemories Camera Apps™ udbygger din fotooplevelse med et voksende antal af både gratis og betalte apps, herunder en række spændende kreative effekter og hjælpeprogrammer. Som noget helt nyt bliver der sammen med α6000 lanceret tre nye apps. Den første hedder Smooth Reflection, og den giver dig mulighed for at tage flotte, fantasiagtige billeder med lang eksponering, uden at du skal sætte dig ind i avancerede indstillinger, som kan tage flere år at lære at mestre. Liveview Grading gør det let at farvegraduere dine videoer. Du kan finjustere farven på dine videoer og ændre på farvedybden, farvebalancen, farvemætningen mv. i realtid, inden du begynder at filme. Med Star Trail kan du lave flotte optagelser af stjernehimlen direkte på dit kamera – uden brug af pc og tidskrævende manuel redigering. Du vælger blot mellem tre forskellige temaerii, så er du klar til at fotografere stjernehimlen. Læs mere på www.sony.net/pmca/. α6000 er ligeledes kompatibel med Camera Remote API-programmet fra Sony.

Der er masser af tilbehør i matchende stil til α6000, herunder etuiet, LCS-EBC, der beskytter mod støv og skrammer. Du behøver ikke engang at tage etuiet af, når du skal overføre data via USB eller NFC, eller når du skal montere kameraet på et stativ.

LCS-EBC_brown_right_STP-XH1_black_a6000_silver-1200-1588

Den praktiske skuldertaske, LCS-ASB1, beskytter kameraet, når du er på farten. Du kan bære den med én hånd eller på den ene skulder. Taskens vandafvisende overflader og lynlåse sikrer, at dit kamera altid er tørt.

Den bløde taske, LCS-BBXL, er perfekt, når du skal have større objektiver med, som f.eks. SEL18200LE og SEL55210. Tasken er vandafvisende og har desuden plads til en modlysblænde. Du kan også vælge ekstra beskyttelse til din skærm med PCK-LM17, som beskytter mod støv, ridser og fingeraftryk.