Tips – Gem Lightroom custom kurver

I gårsdagens FotoTV Live udsendelse kom vi omkring redigering af billeder i Lightroom, og især brugen af specielle kurver, der kan give helt anderledes typer billeder.

De fleste der arbejder i Lightroom ved, at man kan gemme Presets, altså den samlede bunke forudindstillinger man har lavet på et billede. Men man kan også gemme kurver, og genbruge disse på andre billeder. udover at man selvfølgelig kan bygge sine egne kurver i Lightroom, så kan man f.eks. også hente andres Presets ind i programmet, og gemme deres kurver. Det er en ganske enkel procedure der kræver få klik med musen.

Det er ret enkelt at se om kurven der er i et Preset er en specielkurve, da der nede i Tone Curve står “Custom”. For at gemme denne custom kurve, klikker du på de to små pile ved siden af ordet custom – og i rullemenuen vælger du “Save”. Du gemmer nu den kurve der er fremme, og kan helt selv vælge hvad den skal hedde i dit Lightroom.

Fremover, når vi for eksempel lægger gratis Presets ud, så hold øje med Tone Curve – om denne er custom eller en af de tre standardtyper Linear, Medium Contrast, Strong Contrast. Er det en Custom kurve, så er det bare at gemme den, og selv benytte den fremover til andre billeder du laver.