Tips til fotografering i naturen

Tidligere på dagen havde vi en artikel omkring kamerabeskyttelse i form af det lette kompakte UltraLight Camera Cover. Nu går vi så skridtet videre, og tænker os frem til en af de dage hvor man sidder derude i den fantastiske natur og venter. Det kender de fleste fotografer der tager billeder af dyr alt til.

I går til FotoTVs Fujifilm aften stod jeg og talte med Renè Nørager fra fotoforretningen Photografica i København. Vi kom ind på alt muligt omkring foto, også det at være ude i naturen, beskyttelse af kameraer, filtre osv. Når det f.eks. er tåget eller morgendis, så bliver kameraet fugtigt, det samme gør objektivets glas. De fleste har derfor mikrofiber klude med sig, til at tørre løs på glasset.

God brug af mikrofiber klude

Her var det så Renè kom med et god ide til fotografering i naturen, og hvordan man undgår at skulle tørre løs, og dermed også risikere striber på glasset. Man folder mikrofiber kluden ud, og lægger den udover objektivets glas. Den bløde klud hænger så nedover glasset og beskytter det mod fugt. Man slipper for konstant at skulle tørre glasset, og disse små klude har man næsten med sikkerhed altid med sig ud. Du gør måske allerede dette, og hvis ikke, så kan du forhåbentlig bruge dette næste gang du er ude.

Har du gode tips, tricks, der gør livet lettere som fotograf, så skriv dem endelig til os på redaktion@200mm.dk