Vanity Fair i modvind for billede af Lupita Nyong’o

Det amerikanske magasin, Vanity Fair, er kommet godt og grundigt i skærsilden.

I forbindelse med en artikel om den populære skuespiller, Lupita Nuong’o, fra “12 years a slave”, har fotograf Miguel Reveriego taget en serie billeder. Det som mange reagerer på er, at skuespillerindens hud er voldsomt meget lysere på hans billeder, end den i virkeligheden er. Det er blot endnu et eksempel på en evig debat omkring, hvorvidt der bliver overredigeret og manipuleret for meget, for at skabe idealer.

 

 

 

Modsvar på kritik

Der er naturligvis også modstandere af kritikken. De argumenterer for, at alt det hvide i studiet har påvirket Lupitas hud, hvorfor den er lysere her, end normalt.

Den er vi ikke helt enige i. Omgivelserne burde ikke have en betydning for korrekte farver. Miguel Reveriego har vel skudt i RAW og efterbehandlet billederne.

Lidt om Lupita

Den 30-årige Lupita Nyong’o er født i Mexoco og opvokset i Kenya. For tiden bor Lupita i Brooklyn og har stor succes i Hollywood.

I forbindelse med den kommende Oscar uddeling, er Lupita oppe imod personer som Sally Hawkins, Jennifer Lawrence, Julia Roberts og June Squibb i kampen om en statuette for Bedste Kvindelige Birolle.

Forrige artikelLightroom snart til iPad
Næste artikelNyt Fujifilm den 28. januar
Redaktør på FotoTV samt Fotograf & Journalist D.J. på FotoTV og Fotograf hos Creative Group. Tilbage i 2011 startede jeg FotoTV, som siden har vokset sig stort og er nu en del af Creative Group, hvor jeg også er partner.
  • http://www.clemensfoto.dk Henrik Juul Sørensen

    Det er faktisk lidt interessant, og det er en reaktion man faktisk kan tage højde for, når man fotograferer mørk hud.

    Jeg var på ingen måde klar over, hvordan en lysning af mørk hud kan provokere andre mennesker på forhånd, og lagde et headshot af en flot ung mand med mørk hud på FS-Stoppers gruppen på Facebook. Formålet med opslaget var at spørge til evt. tilføjelse af catchlights i så mørke øjne.

    Overraskende nok var det hudfarven, der vakte interesse. Heldigvis fik jeg ros for, at have behandlet hudfarven så diskret, men jeg blev gjort opmærksom på, at det bliver opfattet som en reel provokation, hvis man lysner den mørke hud.

    Nu ved jeg det heldigvis til næste gang, og fik i øvrigt et tip om, konsekvent at desatuere en smule på den mørke hud for at undgå et orange skær 😉

  • Pingback: Er din hjemmeside ulovlig? | 200mm.dk()